Covid-19 og forsikring

På grunn av den store smitteevnen gjøres det tiltak over hele verden for å begrense spredningen. Hva er dekket av forsikringen, og hva er ikke dekket?

studenter med ansiktsmaske.jpg

Viktig informasjon

Har du reist hjem til Norge grunnet Koronapandemien? Hjemreisen kan være dekket av ANSA Studentforsikring, for å melde sak gjør du følgende:

  1. Kontakt fly- eller reiseselskapet ditt for å prøve å booke om.
  2. Hvis det ikke er mulig med ombooking, dekker vi rimelige og nødvendige merutgifter til ny hjemreise ved første anledning. Returreise til studielandet dekkes ikke av forsikringen.
  3. Spar på dokumentasjon og kvitteringer, og kontakt oss for å melde kravet ditt når du har kommet deg hjem.

Hvis din planlagte flyreise/hjemreise ble innstilt, har du rett på refusjon av denne fra flyselskapet. Du må oppgi hvilket beløp som refunderes i skademeldingen til Tryg.

Hjemreise skal ha skjedd ved første anledning etter UDs oppdaterte reiseråd.

Merk at dersom du fortsatt befinner deg i utlandet gjelder forsikringen som vanlig, men muligheten for å få dekket evakuering er utgått.

Situasjonen, og forsikringsselskapenes vilkår og reiseanbefalinger endrer seg fortløpende, så vi anbefaler å følge med på forsikringsselskapenes sider:

https://www.tryg.no/koronaviruset.html

Innstilte flyavganger

Dersom flyet ditt blir innstilt, har du rett til refusjon eller endring av billetten hos flyselskapet. Har du bestilt reisen hos et reiseselskap, tar du kontakt med dem.

Se utfyllende informasjon om dine rettigheter hos Forbrukerrådet.

Forsinkelser og kanselleringer ved innreiseforbud, eller stengte flyplasser på grunn av frykt for spredning av viruset, gir ikke rett til forsikringsdekning. Slike krav må rettes til flyselskapet.

Forsikringen kan gi dekning når det foreligger et offisielt reiseråd fra UD for det aktuelle reisemålet.

Tapt husleie

Tapt husleie er dessverre ikke dekket under reiseforsikringen.

Hjemsendelse av eiendeler etter evakuering

Hjemsendelse av eiendeler fra studiestedet er dessverre ikke dekket under reiseforsikringen.  Her bør man avtale med studiestedet hvordan man kan få hjelp til hjemsendelse.

Kansellerte feriereiser/Avlyste arrangement

Her gjelder samme regler som over – Tryg dekker ikke arrangement som er avlyst av lokale helsemyndigheter med hjemmel i smittevernloven.  Det vil si at kostnader til flybilletter, hotell eller andre utgifter som er påløpt i forbindelse med et avlyst arrangement ikke dekkes av forsikringen.